Renovera hemma för liten kostnad

Renovera hemma för liten kostnad

När man nämner renovering är det många som tänker på byggdamm, höga kostnader, rörigt och hem som inte ens går att bo i under en lång tid. Vi vill slå ett slag för den mindre renoveringen, den där man helt enkelt gör om de mjukare delarna hemma och lägger mer fokus på detaljerna. Vi pratar förstås om att ge inredningen ett rejält lyft som kommer få inbjudna vänner att fråga “Oj, har ni renoverat nyligen?”.

Textilier efter säsong

Många byter gardiner, dukar och handdukar men sedan tar det stopp. Samma gamla trötta mattor ligger år ut och år in och soffan har samma klädsel som när den köptes för tio år sedan. Varför tror vi att det är så svårt att byta ut även de större textilierna och våga klä våra möbler och golv efter säsong?

Just soffor börjar många se finessen i att klä om istället för att köpa helt nya då soffor är dyra och kan behöva finansieras av lån eller sparade pengar. Själva stommen är oftast inte sliten men tyget kan se lite tråkigt ut efter några år, särskilt om det finns småbarn med i leken. Just nu kan du fynda klädsel till Kivik och andra möbler för att enkelt klä om de mest kända sofforna. Matcha dem med samma färg som gardinerna eller varför inte låta hela rummet gå i samma nyans för en riktigt vaken känsla.

Byta klädsel till soffa

Att byta ut klädseln till en soffa kan vara lite trixigt första gången. Efter ett tag har man lärt sig den rätta knycken och det går lika enkelt som att bädda rent i sängen. Köp en ny klädsel till Kivik eller den soffa du har hemma just nu och märk direkt hur hela hemmet får sig ett rejält lyft. Klädsel till soffan Kivik och andra Ikeamöbler och soffor går att köpa online och levereras direkt hem till dörren. Smidigare än så kan det nästan inte bli!

Att byta ut alla textilier och små inredningsdetaljer hemma ger hemmet samma lyft som en större renovering skulle göra, men till ett mycket lägre pris och dessutom är det inte i närheten av lika ansträngande. Glöm heller inte bort soffkuddarna, den modige har ett par extra soffkuddar i utstickande färger eller mönster för en direkt aha-känsla så fort man kliver innanför dörren.