Trendiga träningsplagg för dam 2022

Trendiga träningsplagg för dam 2022

Träningskläder har på senare år börjat flyta ihop med vårt vardagliga mode. Du behöver därför inte vara speciellt träningsintresserad för att märka hur träningsmodet förändras. Ett klassiskt snyggt träningsset funkar lika bra till ett svettigt pass på gymmet som när man bara strosar runt hemma eller ska ta en snabb sväng förbi affären. Träningskläder för dam har ofta material som andas samtidigt som plaggen hjälper till att forma kroppen, om du väljer rätt passform för dig. För att hjälpa dig hålla koll på träningskläder som är trendiga för dam under 2022 får du här sex modetrender som råder just nu.

1. Vita strumpor ovanpå träningstights

En trend från 80-talet som vi aldrig riktigt får nog av, även om vi gjort den mer diskret. Vita höga strumpor som dras ovanpå träningstightsen. Strumporna får gärna vara i ett märke som syns. Tillsammans med en oversize-tröja och ett par sneakers har du en riktigt skön och trendig vardagsoutfit. Ska du till gymmet är det bara att slänga av dig tröjan och byta om till ett linne.

2. Tennis-/padelkläder

I takt med att padel blivit allt mer populärt har även träningsmodet anpassats. Padelkläder är egentligen detsamma som klassiska tenniskläder. Typiskt för träningskläder för dam i denna sport är att träna i kjol eller klänning. Detta kan såklart kännas ovant om du aldrig tränat i en kjol tidigare – men det är väldigt skönt då du inte har tyg som stramas åt. Testa!

Och till vardags är padelkjolen eller klänningen lätt att matcha med en stor stickad tröja.

3. Matchande set

Oavsett om det handlar om träningskläder, mjukiskläder eller ett set till fest ser du alltid mycket mer uppstyrd ut när du har på dig ett matchande set. Att ha på sig matchande set är därför en fortsatt stor och enkel trend inom mode överlag.

4. Träningskläder i återvunnet material

Vi fortsätter att försöka minska miljöutsläppen och köper därmed gärna kläder i återvunna material. En trend som börjar växa sig större även när det kommer till träningskläder för dam är därmed kläder i återvunna material.

5. Färgglada plagg & mönster

Du hittar definitivt mycket klassiska beiga eller svarta träningskläder. En stark trend under 2022 har däremot varit att börja ta ut svängarna lite mer och klä sig i härliga färgglada plagg, alternativt att börja använda sig av mer mönster. Det är ett roligt sätt att få in mer färg i garderoben samtidigt som du blir lite piggare av de härliga färgerna.

6. Träningsklocka

Den populäraste accessoaren inom träning är utan tvekan träningsklockan. Den har funnits ett tag men fortsätter att utvecklas med nya funktioner. En träningsklocka håller koll på hur många steg du gått, hur snabbt du rört dig, din puls och mycket mer. Vissa klockor för damer kan även hålla koll på ens menscykel. Träningsklockan används även mycket av personer som inte tränar, men som gärna vill hålla koll på sina steg. Träningsklockan kommer nog vara med oss en lång tid framöver.