3 av världens bästa shoppingstäder

3 av världens bästa shoppingstäder

Älskar du att shoppa och vill hitta de absolut bästa shoppingfynden? Då kan det vara hög tid för dig att skippa alla gallerior i Sverige och istället bege dig iväg på en resa till en annan del av världen. Är det billiga och bra priser du är ute efter är det Kuala Lumpur som du ska bege dig av till och vill du få en storslagen upplevelse med det största utbudet är det helt klart New York som gäller.

Det finns många länder som är riktiga guldgruvor för den som vill shoppa. På ett flertal listor som har skapats av resemagasin på nätet är det London som ständigt kammar hem förstaplatsen. I sig är detta kanske inte så svårt att förstå. London har mängder med olika affärer i både lyx och budget samtidigt som staden har bra kommunikation som gör det lätt att ta sig runt. Här nedan hittar du en lista på de absolut bästa shoppingstäderna i världen och även en snabb förklaring på vad du har att förvänta dig.

1. London – Ett stort plus med London är att det inte tar speciellt lång tid att resa dit från Sverige. Biljetterna kan du dessutom få för bara några enstaka hundringar om du har tur. Här kan du ta dig fram med buss så väl som taxi och tunnelbana om så önskas och priserna passar alla möjliga plånböcker. Det finns flera olika typer av butiker på plats och därför är också variationen på shoppingen väldigt stor. Överlag får du en riktigt trevlig upplevelse som du troligtvis kommer att minnas bra länge.

2. New York – Vill du ta dig lite längre bort från Sverige kan en shoppingresa till New York göra susen. Även om många menar att London är den bästa staden så är New York inte långt efter. Här är kommunikationerna nästan ännu bättre och för att få tag på en taxi behöver du nästan bara andas. Priserna är bra, men vill du shoppa lyx och glamour måste du vara beredd att betala därefter. Reser du under vinterhalvåret då ska du vara beredd på att det kan vara riktigt kallt. Bunkra upp med en snygg parajumper dam innan du beger dig av, t.ex. en från Johnells!

3. Kuala Lumpur – Vi tar oss ännu längre bort från Sveriges gränser och tittar på vad staden Kuala Lumpur har att erbjuda. I Malaysia, där staden ligger, är variationen på shoppingen väldigt bred. Du kan hitta allt från kläder, elektronik, skönhetsprodukter, leksaker och husgeråd under ett och samma tak. Det är relativt enkelt att ta sig runt och även om själva upplevelsen i sig kanske inte är den bästa, så kommer du definitivt att vara nöjd med priserna. Kulama Lumpur har nämligen utsetts till en av världens billigaste städer när det kommer till shopping.