Hur gör man en garderobsrensning med gott resultat?

Hur gör man en garderobsrensning med gott resultat?

Har du en garderob som bokstavligt talar svämmar över med kläder och funderar på hur tusan du ska få ordning i kaoset? Självklart förstår du att du behöver göra en garderobsrensning men detta kan ofta vara mycket lättare sagt än gjort. Det handlar helt enkelt om att man har så otroligt mycket kläder att man till och med får ångest när man kikar in i garderoben. Självklart behöver du rensa, detta är du sannolikt väldigt medveten om. Men var börjar man egentligen i kaoset och hur gör man? Om du har riktigt mycket kläder kan det vara en god idé att se till att du har ett par timmar ledigt innan dess att du gör en garderobsrensning. Om du tvingas sluta mitt i garderobsrensningen kan det vara förödande och du kanske tappar en del av din vilja att fortsätta.

En garderobsrensning kräver att man planerar lite. Först och främst är det viktigt att du har bestämt dig för att nu är det dags och nu ska du göra detta. Helt enkelt nu och inte vid ett senare tillfälle. Därefter är det dags att du börjar med att märka ut högar, t.ex. ”Slängas”, ”Välgörenhet”,”Säljas”,”Förvaras”,”Sparas”. Hur många högar du behöver kan variera. De kläder som är trasiga och svåra att laga kan du slänga, fina kläder som knappt är använda kan du sälja och de kläder som är i fint skick men som du inte känner att du kan sälja kan du istället skänka till välgörenhet. De kläder du är osäker på eller inte kan använda under säsongen kan förvaras och de kläder som du älskar och känner dig som ditt bästa jag i ska givetvis sparas.

Det kan vara en god idé att ta hjälp av en vän som är väldigt ärlig när du gör din garderobsrensning. Speciellt efter ett tag när man gör sin garderobsrensning kan det hända att man blir blind och att man tycker att allt ser bra ut. Ha i åtanke att kläder som du inte passar i inte hör hemma i din garderob och kläder som du inte känner dig som ditt bästa jag i hör inte heller hemma där. Du kommer hellre att välja andra kläder att ta på dig än något som du inte känner dig som en miljon dollar i.