Klassiska modeplagg för garderoben

Klassiska modeplagg för garderoben

Mode och trender förändras, men det klassiska består. Genom att ha klassiska plagg i din garderob kan du alltid vara moderiktigt klädd, oavsett senaste trenden.

Klassiker

Det är skillnad på mode och stil. Alla kan bära modeplagg, men det är inte detsamma som att ha stil. Däremot är det alltid på modet att ha en klassisk stil, då kan du inte klä dig fel. Det finns klädesplagg som du alltid bör ha i din garderob för att alltid kunna vara rätt klädd för alla tillfällen. Klassiska modeplagg är ofta enfärgade i naturtoner som beige och brunt, eller blått, vitt eller svart. Det som skiljer klassiska plagg från trenderna är att de är välsydda och har bättre passform, mindre färgglada detaljer och kan passa till både vardag och fest. Ett exempel på ett klassiskt plagg som alla modemedvetna behöver ha i sin garderob är den enfärgade stilrena kappan, gärna i svart eller mörkblått. En svart kappa passar både när du ska fika med kompisen på ett kafé, gå på begravning eller en finare fest. En snygg svart kappa ger en sober inramning till resten av dina kläder. Du bör även investera i ett par klassiska koftor, gärna kashmir, och ett par snygga vita blusar. Du hittar snygga märkeskläder hos Afound.

En annan klassiker som du bör ha i din garderob är ett par välsittande svarta eller gråa byxor. Satsa på byxor av bättre kvalitet, som både är snygga och bekväma. Du ska både kunna ha dem med en snygg topp på en middag, likväl som en dag på en konferens eller på ett affärsmöte.

Mode och ekonomi

För att ha en bra garderob behöver du lägga pengar på de rätta plaggen. Det som skiljer de klassiska modeplaggen från trender, är att du bär dem under flera år. Det är bättre att köpa en dyrare kappa, än en dyr partytopp med paljetter. Dyrare plagg är mer välsydda och av bättre kvalitet, vilket innebär att tyget kommer att falla bättre och din figur kommer till sin rätt. Om du köper en klänning av siden kommer den inte att vara lika elektrisk som en klänning i ett billigare syntetmaterial. Den kommer också falla mycket snyggare och självklart vara mer välsydd. Det är värt att investera i en eller ett par sidenklänningen, men i klassiska färger och gärna enfärgade.

Om du inte har råd att köpa en ny sidenklänning kan du hitta mycket på secondhandmarknaden. En begagnad sidenklänningen för 400 kronor kommer sitta snyggare och troligtvis hålla längre, än en ny klänning för 400 kronor i viskos, bomull eller polyester. Däremot kan du köpa den färgglada paljettklänningen för 300 kronor och använda den ett par gånger, men köp inte en paljettklänning för 3000 kronor, då du inte kommer att använda den mer än ett fåtal gånger och inte heller få igen pengarna när du säljer den.