Köp mode av kvalitet

Köp mode av kvalitet

Många modeentusiaster har fått höra att det inte är hållbart miljömässigt att hoppa på alla modetrender. Det ligger sorgligt nog en hel del sanning i det, så vill man vara miljövänlig gäller det att man tänker till när man står i valet och kvalet i klädaffären. Man bör alltid fråga sig hur ofta och hur många gånger man tror att man kommer att använda det nya plagget, då det är en stor anledning till att kortvariga modetrender blir så ohållbara. Om man bara avser använda det nya plagget när trenden är aktiv, så kan det vara en bra idé att hoppa över. Även om modet är återkommande, kan det dröja många år innan nästa trendperiod och troligtvis kommer plagget bara bli liggandes eller slängas. Det betyder dock inte att modeentusiaster inte kan följa modet och införskaffa några nya plagg när trenderna uppdateras. Men det är framför allt en sak man bör ha i åtanke, och det är plaggets kvalitet. Varför? Det ska vi gå igenom nedan.

Därför är kvalitet hållbart

Anledningen till att kvalitet är hållbart är så enkel att kläderna helt enkelt får chans att användas mer och hålla längre. På så sätt undviker man köp och släng-kläder och kan byta ut kläderna när de väl gjort sitt, trots bra kvalitet. Om man köper kläder man endast kan använda några gånger innan sömmarna går upp eller nopporna blir synliga, så leder det till en större klädkonsumtion då nya kläder måste införskaffas oftare. Det kanske kan låta roligt rent modemässigt men hållbarhetsmässigt får det motsatt effekt. Att handla kläder som håller länge gäller hela familjen och eftersom barnens kläder redan måste bytas ut ofta på grund av växten, vill man inte behöva byta ut kläderna för att de går sönder för fort. Till barnen kan man handla kvalitativa märkeskläder på Kidsbrandstore och man kan dessutom filtrera söksvaren för hållbara produkter. Vi vågar nog påstå att det inte blir enklare än så!

Fynda mode på second hand

Som tidigare nämnts, är modet ofta återkommande. Det är inte ovanligt att se färger, mönster, stilar och nästintill kopierade designer återkomma från tio år gamla kollektioner. Att följa modet betyder således inte alltid att man behöver köpa nytt. En del modetrender håller dessutom i sig väldigt länge, och då kan man ha goda chanser att hitta dem i en second hand-butik eller på köp- och säljsidor.

Avslutningsvis är kvalitativa kläder en fördel då andra kan få nytta av ens kläder om man skulle råka tröttna på dem innan deras levnadstid är över. Man kan exempelvis byta kläder med vänner och låta varandras kläder ge ny glädje åt någon annan. Det här är särskilt bra när man har flera barn, då kläderna kan gå i arv och användas tills deras levnadstid är nådd.