Rockstilen – Så fixar du den!

Rockstilen – Så fixar du den!

Modet just nu består mycket av stora mönster, svallande tyg och romantiska långklänningar. En stil vi älskar men som inte passar alla. Därför vill vi lyfta fram rockstilen igen som går alldeles utmärkt att bära just nu och fortfarande vara trendig. Croppade t-shirts och ruggade jeans har varit helt rätt under en längre tid. Tillsammans med ytterligare några komplement kan du fixa den trendigaste rockstilen just nu!

Rockiga smycken

Ingen rockstil utan smycken! Tunga silverkedjor med kors, döskallar, blixtar eller djurhuvuden är både snyggt och rockigt. Lek med flera halsband i olika längder och många skramlande armringar runt handlederna. Rockiga smycken till piercingar är också ett bra sätt att ge rockstilen det lilla extra. Använd dig av smycken i silver ett svartfärgade smycken. Guld gör sig inte rätt i den rockiga världen. Ta stilinspiration från Cara Delevingne.

Nitar och läder

Rockstilen vore ingenting utan nitar och läder. Har du tur kan du hitta något vintage från dina föräldrars gamla 80-tals garderob. Annars går det lika bra nyproducerat som second hand. Tighta skinnbyxor och rejäla nitbälten fungerar lika bra idag som för 40 år sedan. För den lite mer vågade är ett par tighta hotpants i skinn med nätstrumpbyxor under helt rätt. Stilförebild: Taylor Momsen på scen med The Pretty Reckless.

DIY: slitna jeans

Nu för tiden finns det färdigslitna jeans att köpa nästan överallt men de hemmagjorda blir oftast snyggare. Dessutom känns lite mer äkta att ha skapat sina egna slitningar och det är garanterat ingen annan som har likadana.

Många gör misstaget att klippa eller skära i jeansen för att få fram hål och slitningar. Detta är ett stort misstag och det är svårt att reparera när man väl börjat. De där snygga slitningarna kommer till av att jeansen används och slits mot olika ytor under en längre tid. Det är precis vad vi ska göra men i en betydligt snabbare process. Bäst resultat får du med hjälp av sandpapper. Gnugga ihärdigt mot jeansen tills det börjar gå hål. Dra sedan försiktigt ut hålen med hjälp av fingrarna eller till exempel två virknålar.

Det kan aldrig bli för mycket slitningar men tänk på att göra dem asymmetriska för att det ska se så naturligt ut som möjligt. Du vill ju att andra ska tänka att du haft jeansen länge och slitit dem på ett naturligt sätt, inte att du har sandpapprat dig fram till dessa resultat.