3 tips för ett moderiktigt sovrum

3 tips för ett moderiktigt sovrum

Sovrummet är det rum där vi spenderar mest tid. En god natts sömn är avgörande för hälsan och ett hemtrevligt sovrum är avgörande för att du ska sova gott. Det är därför viktigt att inreda sovrummet så att det känns mysigt. Detta betyder dock inte att du behöver göra avkall på moderiktiga detaljer. Det är fullt möjligt att inreda ett trendigt sovrum som är både snyggt och mysigt. Här hittar du de bästa tipsen.

Välj en säng som är både snygg och skön

Ett moderiktigt sovrum behöver en stilig och bekväm säng. Sängen är sovrummets största och viktigaste möbel och därför är det en god idé att spendera lite extra på denna. Eftersom den tar upp mycket plats bör du välja en modell som du tycker är riktigt snygg. När det kommer till val av säng bör du självklart även tänka på komfort eftersom dess främsta funktion är att du ska sova bra i den. Hos husochhemma.se kan du beställa en prisvärd kontinentalsäng efter dina önskemål. En kontinentalsäng består av flera lager resår och mjukmaterial vilket ger maximal komfort. Den ger stöd på rätt ställen på din kropp vilket förbättrar din sömn. Jämfört med andra sängtyper består en kontinentalsäng endast av tre madrasser istället för en ram eller ribbotten. Detta gör att den blir högre än andra sängar vilket är riktigt snyggt och ger ett ståtligt intryck. Dessutom är det möjligt att justera sömnupplevelsen utan att behöva byta ut hela sängen. Endast den översta bäddmadrassen behöver bytas ut om sängen känns för hård eller för mjuk. Som om det inte var nog kan du även beställa en kontinentalsäng med särskilda mått, en speciell färg eller ett annorlunda tyg för att skräddarsy den efter just ditt sovrum och dina behov. Trendigare än så kan det inte bli!

Många ljuskällor

För extra stilpoäng i sovrummet bör du använda dig av många olika ljuskällor. Taklampan bör kompletteras med många små lampor för att ge en stämningsfull belysning. Små ljusslingor ger en mysig och moderiktig känsla i sovrummet.

Häng dina finaste kläder på väggen

Garderober och bra förvaring är A och O för att skapa ett praktiskt sovrum, men dina finaste klädesplagg bör inte gömmas i garderoben eller i byrån. Istället bör du välja ut några av dina favoritplagg och hänga upp dem på väggen i sovrummet. Detta kommer definitivt att göra ditt sovrum personligt. Extra fint blir det när klänningar i vackra mönster får agera konstverk på väggarna.