Glasögontrender

Glasögontrender

Tiderna då glasögon endast användes för att korrigera synfel är sedan länga borta. Numer vill alla bära glasögon oavsett synfel eller ej. Faktum är att ett par snygga glasögon kan lyfta och förändra en hel outfit. Har du dessutom ett synfel är det väldigt viktigt att bära glasögon, speciellt i en tid där vi skadar ögonhälsan genom att sitta mycket framför skärmar. Du har trots allt bara ett par ögon som ska vara med dig hela livet.

De nyaste glasögontrenderna

Precis som när det gäller kläder går det även trender i glasögon. Just nu anammas mycket av 70-talsstilen i glasögondesignen. Det innebär stora glasögon, gärna med transparenta bågar i plast. Den modige väljer dessutom ett par i någon trevlig färg. Även runda glasögon med metallbågar kommer stort. De får gärna vara lite kantiga i modellen. Tänk hexagon! Kort och gott, glasögonen får gärna synas och ska vara allt annat än diskreta.

Glasögon för närsynta

Visste du att närsyntheten faktiskt ökar hela världen över? Det är ett av våra absolut vanligaste synfel. Om du tänker efter så kanske det är så att du har börjat se lite suddigt och måste gå närmare. Om du bara är lite närsynt är läsglasögon perfekta. Hos wearglas.com hittar du läsglasögon i massor av trendiga modeller och även slipade solglas till ett lågt pris. På så sätt kan du köpa flera.

Bygg upp en glasögongarderob

Att ha fler par glasögon att matcha med är roligt. Dessutom är också praktiskt om något par skulle gå sönder. För att bygga en glasögongarderob rekommenderas att ha ett lite mer vågat par, tänk färg och spännande form. Det är också bra att ha ett par diskretare glasögon i exempelvis brunt eller svart. Sist men inte minst behöver du minst ett par snygga solglasögon, gärna med styrka om du har ett synfel. Solens UV-ljus sliter inte bara på huden utan även på ögonen. Det är därför viktigt att skydda dem.