Hitta rätt herrjacka inför vintern

Hitta rätt herrjacka inför vintern

Att hitta rätt vinterjacka kan vara en utmaning. Den ska vara snygg, ha rätt passform och hålla värmen vid snö och rusk. Dock finns det väldigt många olika modeller att välja bland och det är inte alltid så enkelt att komma fram till vad man är ute efter. Du vill förmodligen vara moderiktig och ha en jacka som passar din vardagliga stil. Hur varm din jacka behöver vara beror dels på var i Sverige du bor och vilken livsstil du har. Om du är ute mycket är det bättre att satsa på en lite varmare modell och som även klarar fukt.

Parajumpers är det perfekta alternativet

Ett märke som vi varmt kan rekommendera är moderiktiga Parajumpers för herr som har ett brett utbud av herrjackor i lång och kort modell. Beroende på vad du har för stil kan du alltså hitta ett perfekt alternativ. De har tagit sin inspiration från räddningsstyrkor som arbetar i Alaska så du kan vara säker på att funktionalitet står högt i kurs. Perfekt för vårt hårda nordiska klimat alltså. Förutom jackor säljer de även matchande mössor som kompletterar din outfit perfekt. Tänk även på att jackan ska matcha dina vinterskor för att du ska se så stilren ut som möjligt.

Tänk på detta innan du handlar din jacka

Innan du köper din jacka bör du ha en checklista som du går igenom. Först och främst bör du bestämma dig för en budget som du håller dig inom när du letar jacka. Kolla sedan igenom din nuvarande garderob och se vilka jackor du har för närvarande. Då vet du vilken typ av jacka som saknas och som kan komplettera de andra. Fundera även över vad du har för krav och önskemål på din jacka. Är det viktigt att den andas bra? Ska den vara vattentät eller inte? Behöver den ha huva eller många fickor? Om du har en tydlig bild av vad du söker blir det enklare att rensa bland alla alternativ.

Glöm inte bort huvan

En huva är faktiskt väldigt viktig om du vill kunna hålla värmen på ett bra sätt. Speciellt när snön yr omkring och mössan inte ger riktigt det där skyddet man kunde önska. De flesta jackor kommer med en avtagbar huva så du kan skippa den när det börjar gå mot vår. Titta även på hur jackan sitter i halsen när du har dragit upp dragkedjan. Om det är en låg jacka blir halsen bar och du kan behöva komplettera med en skön halsduk för att kunna hålla värmen på ett bra sätt under hela vintern.