Handla kläder online – så lyckas du

Handla kläder online – så lyckas du

Att handla kläder på nätet är idag standard. De allra flesta har gjort det åtminstone en gång i sitt liv och andra gör det på en nästan daglig basis. Nätshoppingen har ökat lavinartat och det finns många orsaker till varför. På internet kan du handla kläder från världens alla hörn, vilket innebär att du kan jämföra priser och få tillgång till ett enormt utbud av kläder, skor eller accessoarer. Men innan du beger dig ut på onlinemarknaden finns det några saker som är viktiga att tänka på.

Att handla kläder online är inte detsamma som att gå i en fysisk butik. Du kommer inte att kunna känna på kläderna och titta på hur de ser ut i verkligheten. Du kommer heller inte kunna testa plaggen innan du får hem dem i din brevlåda och har betalat för dem. Detta har lett till att många blir missnöjda med de plagg som de får hem vid en beställning, men det finns sätt att öka chansen för riktigt lyckad shopping. Vi berättar hur du går tillväga!

Hitta rätt storlek

Det vanligaste problemet med att shoppa online är att hitta rätt storlek. Storlekarna kan nämligen variera kraftigt mellan olika varumärken och storlek M hos en butik kan vara storlek S hos en annan. Det bästa sättet att säkerställa att du får rätt storlek hem är att använda dig av storlekstabellen som finns på hemsidan. Majoriteten av alla klädbutiker erbjuder en sådan som är specifikt framtagen efter just deras kläder.

Handla bara från seriösa sidor

Visst kan det kännas lockande när du hittar mode och kläder för bara några enstaka kronor, men billigt behöver inte alltid betyda bäst – åtminstone inte i detta fall. Om du vill vara säker på att du får hem kläder av bra kvalitet och som ser ut som på bilden online bör du bara välja seriösa sajter. Hos modebutiken NA-KD ser du ett riktigt bra exempel. Här är kläderna presenterade på ett snyggt sätt, hemsidan är ordentlig och innehåller information om allt från frakt till villkor och returer. Det finns även en kundsupport som du kan kontakta och många säkra och populära betalningsalternativ.

Ha koll på regler och avgifter

Detta är extra viktigt om du väljer att handla från ett land utanför EU, där samma lagar inte gäller. Utanför EU kan man t.ex. inte garantera att konsumentlagen finns tillgänglig, vilket innebär att du kanske inte kommer kunna lämna tillbaka kläderna om du är missnöjd eller ångrar dig. Se därför till att du läser igenom villkoren noga innan du gör en beställning.

I samband med detta kan du även passa på att se vad som gäller när det kommer till tull och eventuell moms och skatt. Det kan nämligen vara så att om du beställer utanför EU så kan tullkostnader och avgifter tillkomma. Det innebär att du behöver betala dessa för att du ska kunna hämta ut ditt paket överhuvudtaget. Vill du vara på den säkra sidan använder du dig endast av modebutiker inom EU eller Sverige.