Punk – antimode

Punk – antimode

Punk kan på många sätt sägas vara en modestil som är “anti-mode”. En av poängerna med punkmodet kan ses som att markera avstånd från rådande modetrender. Om du vill klä dig punkigt är det inget problem om kläderna är trasiga och skitiga. Trots att punken är ett slags antimode är den ändå väldigt distinkt och för den som vill klä sig punkigt finns det relativt tydliga regler att följa.

Det går också att argumentera för att det är punk att klä sig helt som man själv vill. Inte minst att klä sig praktiskt. Hos Garphyttan hittar du fritidskläder som både är praktiska och snygga för både damer och herrar. Garphyttan säljer kläder i hög kvalitet som passar för dig som jobbar hårt med kroppen eller som tycker om att spendera tid utomhus. Tröjor, skjortor, byxor och jackor – du hittar allt hos Garphyttan.

Punken är i mångt och mycket en subkultur som fungerar som en slags protest mot kommersialismen. I och med det är en stor beståndsdel av kulturen att själv tillverka mycket av det man behöver. I och med det blev det vanligt att modifiera gamla kläder på olika sätt, till exempel att sätta nitar i jackor. Eller att på egen hand pierca sina öron med säkerhetsnålar. Punkmode ser med andra ord ut ungefär som typisk punkmusik låter.